Vaterpolisti Srbije završili su takmičenje u Budimpešti kao peti.

Rauloga za slavlje nema, ali ni za veliko tugovanje! Rezultat nije očekivan i nije nešto na šta su navikli navijači,ali ni sami igrači.
U sumiranju utisaka iz Budimpešte svi su složni u jednom – biće bolje!

– Bilo je teško, ponovo sa igračem manje bez Duška Pijetlovića. Na kraju velika žal ostaje zbog Španije. Nemamo medalju ali imamo sada pouku, rekao je Miloš Ćuk.

Dušan Mandić koji je debitovao na evropskom prvenstvu u Budimpešti 2014. srećan je što su on i saigrači završili prvenstvo pobedom.

foto: wp2020budapest.com (István Derencsényi)

To je sport. Ne mogu uvek da se osvajaju medalje, možda je u dobro da te Bog malo spusti na zemlju posle silnih uspeha i medalja!

-Tvrda očekivana utakmica. Lepo što smo slavili protiv svetskog prvaka. Peti smo nije smak sveta, sada smo na zemlji. Imamo šta da radimo, imamo vremena, znamo na čemu smo.Nije slučajno što su Španija i Madjarska u finalu. Najjača liga Madjarske i svi igrači Španije u Barseloneti. Mi smo raštrkani ali idemo dalje, rekao je vaterpolista Pro Reka svestan koliko Srbima fali jaka liga.

Aleksić i Mitrović: Da vidimo na čemu treba raditi za povratak na postolje

Jedan od iskusnijih u srpskom timu, Milan Aleksić zadovoljan je utakmicama koje su odigrali protiv Grčke i Italije. U tim susretima Delfini su uspeli da se podignu nakon poraza od Španije i uvide stvari na kojima će raditi pred utakmice u budućem periodu.

Lepo je da smo završili takmičenje pobedom protiv jakog rivala. Uspeli smo u ovoj utakmici, ali i protiv Grčke da se skupimo i pronađemo motiv kako bi se što bolje pripremili za ono što nas očekuje do kraja godine. Sigurno da iz ovih utakmica možemo da izvučemo neki dobar ili loš segment, na koji bi trebalo da obratimo pažnju u budućnosti, ističe on.

Stefan Mitrović se našalio i rekao da je Srbija peta uz samo jedan remi na šampionatu.

Igrač koji je par sezona nastupao u Mađarskoj srećan je što ekipa odlazi kući sa pobedom.

Pokazali smo karakter posle dva gola minusa. Vratili smo se. Turnir nam pokazuje da nismo tu gde želimo da budemo, moramo da radimo jače, da se vratimo na postolje. Nadam se već na Olimpijskim igrama!

Brguljan: Srbija je najbolji tim

instagram.com/waterpolophotobyanna

Kapiten reprezentacije Crne Gore koja je osvojila bronzanu medalju u razgovoru sa novinarkom Informera rekao je da je tim Dejana Savića najbolji bez obzira na rezultat.

-Iznenadila me je eliminacija Srbije što iz borbe za medalju. Prethodni put su 2013. (na SP u Barseloni) ispali u četvrtfinalu. Oni su meni i dalje najbolja reprezentacija na svetu, ali porazi se dešavaju, rekao je Draško Brguljan.

Pročitajte ostale vesti iz Budimpešte

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.