Vaterpolisti Srbije bolji od Grčke u utakmici razigravanja za plasman od petog do osmog mesta.

Uspeli su srpski vaterpolisti da se podignu nakon poraza u četvrtfinalu šampionata u Budimpešti.

Danas su u, za sve igrače, teškom i mrskom meču bili bolji od reprezentacije Grčke sa 12:9!

Izabranici Teodorosa Vlahosa uspevali su da pariraju Delfinima većim delom utakmice. Ipak, u drugoj i trećoj četvrtini Savićevi igrači uspeli su da naprave razliku od tri gola koja su očuvali u poslednjoj deonici.

Srbija – Grčka 12:9 (3:3, 3:2, 4:2, 2:1)

bazen: Dunav Arena
gledalaca 1000
sudije: Korizna (Poljska) i Ortega (Španija)
SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Dedović 3, Ranđelović, Ćuk, Vico 2, Aleksić, Jakšić, Filipović 2, Prlainović 1, S. Mitrović 3, B.Mitrović.
GRČKA: Zerdevas, Genidunas 1, Skumapkis, Kapotis, Funtulis, Papanastasiju1, Dervišis, Argiropulos 2, Murikis, Kolomvos 2, Gunas, Vlahopulos 3, Galanidis.

Foto: VSS(Aleksandra Krupanič)

Andrija Prlainović otvorio je susret golom, ali je uzvratio Vlahalopulos za 1:1. Do kraja ovog dela pogađali su još Dedović i Filipović, dok su sa druge strane Geniudas i Komvolos bili precizni za 3:3.
U drugoj četvrtini Grci su prvi postigli gol i ostvarili jedino vođstvo na ovom susretu, ali su reprezentativci Srbije dodali gas i poveli sa 10:7 pred početak odlučujućeg dela. Fontulis i Komvolos su uspeli da dva puta matiraju Gojka Pijetlovića, ali su Vico i Mitrović dovršili posao za sigurnu pobedu!

Nikola Dedović se istakao na ovom susretu sa tri pogotka iz isto toliko pokušaja.

Sutra će vaterpolisti Srbije igrati protiv Italije! Aktuelni evropski i svetski prvaci će tako odmeriti snage u borbi za peto mesto na šampionatu u Budimpešti!

Odlična vaterpolo predstava je u najavi, a direktan prenos biće na našem portalu!

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.