Vaterpolisti Srbije okončali su šampionat u Budimpešti kao ekipa Evrope.

U poslednjoj utakmici u prestonici Mađarske, srpski Delfini su od Italije rezultatom .

Utakmica koja nije odlučivala o medalji, ali je bila velika i važna za obe selekcije. Promenjiva igra srpskog tima, ali su uspevali da se vrate svaki put kad bi Italijani imali gol ili dva prednosti.

Susret je započeo petercem za Srbiju koji uspešno realizuje kapiten FIlip FIlipović. Isti igrač je bio precizan za 3:2 i sa tim rezultatom se otišlo na prvu pauzu.
Usledio je pad igre srpskih vaterpolista što su iskoristili igrači Sandra Kampanje i dobili drugu četvrtinu sa 4:1. Jedini gol za srpski tim u ovom delu postigao je Sava Ranđelović.
Nisu srpski igrači mogli da ne reaguju na niz sudijskih odluka, i iskontrolišu šut u napadu!

bazen: Dunav Arena
sudije: Zvart (Holandija), Kun (Mađarska)

ITALIJA: Del Lungo, Fi Fulvio 3, Luongo, Filjoli 2, Fonedli, Veloto, Rencuto, Ečenike , Figari, Bodegas 1, Ikardi 1, Dolče, Nikosia; selektor: Kampanja

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić 1, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, Vico, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović, S.Mitrović, B.Mitrović; selektor: Savić

U drugom poluvremenu, Miloš Ćuk je postigao dugo čekani gol i otvorio goleadu za smanjenje zaostatka. Možda i prelomni trenutak u igri srpskog protivnika bilo je treće isključenje za kapitena Filjolija sredinom treće četvrtine.
Nakon Ćuka su pogađali Aleksić i Dedović, dok se za novo izjednačenje potrudio Mateo Aikardi sredinom četvrtog dela utakmice. Sa druge strane odbrana pred golom Gojka Pijetlovića je odlično funkionisala! Zatvorili su Delfini Italijane na svim pozicijama.

foto: instagram.com/waterpolophotobyanna
U poslednoj deonici pogodio je i Dušan Mandić koji je svojim golom postavio i konačnih 8:7! Za kraj upisujemo i odbranu Gojka Pijetlovića na šut Aikardija 24 sekunde pre kraja. Srpski vaterpolisti su u poslednjem napadu sačuvali loptu čekajući znak za kraj!

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.