Vaterpolisti Srbije neće braniti titulu prvaka Evrope!

Delfine nećemo bodriti u finalnoj utakmici prvenstva u Budimpešti! Protiv starog i dobro poznatog protivnika, željnog pobede, ovaj put nisu uspeli. U utakmici vrednijoj od četvrtfinala, Sreća je u samoj završnici, odlučujućoj penal seriji bila na strani vaterpolista Španije… Dva puta su srpski Delfini poražavali protivnika u završnicama velikih takmičenja, ali ovog puta istim receptom su to uradili Španci.

Upozoravali su selektor i igrači da Španija nije lagan protivnik! Pokazalo se to danas u prelomnoj utakmici. Zaigrali su srpski vaterpolisti lepo od početka. Pogađao je Mandić za 2:0, ali onda su on i saigrači stalno jurili rezultat. Španci su u drugoj četvrtini uzvratili sa 1:4 i na odmor se otišlo rezultatom 3:5.


U drugom poluvremenu igrači Dejana Savića uspeli su da naprave preokret i dođu u izjednačenje, ali u nastavku kao da su izgubili samopouzdanje u završnici napada. Teške ruke srpskih igrača spašavo je Branislav Mitrović koj je bio uspešan u napadima Španaca, pa je po isteku 32 minute na semaforu stajalo 6:6.

Usledili su odlučujući peterci. Za Srbiju su šutali Filipović, Prlainović, Mandić, Aleksić i Ćuk, dok su sa druge strane bili zaduženi Perone, Munariz, Delgado, Larumbe, Granados Ortega.

bazen: Dunav Arena
sudije: ALEXANDRESCU Adrian (Rumunija) COLOMBO Raffaele (Italija)
Srbija: G. Pijetlović, Mandić 3, Dedović, Ranđelović 1, Ćuk 1, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 0, Jakšić 1, Filipović, Prlainović, S. Mitrović, B. Mitrović
selektor: Savić
Španija: Pinedo Lopez, Munariz, Granados Ortega 1, Sanahuja 2, Domingez de Toro, Larumbe, Delgado, Fernandez 1, Tahulj, Perone 2, Bustos, Lorio,
selektor: Martin

Srpski vaterpolisti započeli su seriju peteraca, a prvi je šutao Filipović.

Filipović – 1:0 * Perone – 1:1
Prlainović promašuje * Munariz promašuje
Mandić promašuje * Delgado – 1:2
Aleksić – 2:2 * Larumbe precizan – 2:3
Ćuk – 3:3 * Granados Ortega – 3:4 (konačnih 9:10)

Izjave igrača

Po završetku susreta, srpski vaterpolisti nisu bili raspoloženi za izjave. Čestitali su protivniku izdvajajući Delpineda kao heroja Španije, ali se još jednom osvrnuli na suđenje!

„Odbranio je sve što je mogao da odbrani večeras, napravio je razliku. Uspeli smo da se vratimo u utakmicu nakon 5:3 i 6:4. Imali smo na kraju priliku da prelomimo, gde nam je falilo malo strpljenja. Da smo uspeli da povedemo, mislim da bi bio drugačiji kraj. Samo se nama sudi kontra faul u poslednjem napadu“, rekao je Andrija Prlainović.


Ni Duško Pijetlović nije bio zadovoljan utakmicom. Ono što je svima bilo poznato po završetku susreta, potvrdio je i centar Srbije – nikom se ne igra razigravanje od petog do osmog mesta.
„Toliko promašenih šansi, da ne mogu ni da ih izbrojim sada. Uspeli smo da ih stignemo, ali ne možemo pet puta da ih dobijamo na peterce. To je sport, moramo nekada i mi da izgubimo“, zaključio je on.

Sa više optimizma završio je kapiten Filip Filipović u izjavi za Vaterpolo Savez Srbije.

Nije ovo tragično, dali smo sve od sebe.Odgovorili smo im na pravi način. Tu sam zadovoljan. Napad nije bio kako smo želeli. Ovo je sastavni deo sporta. Čestitam im, ali i svojoj ekipi. Pokazali smo karakter. Napad ćemo rešiti, treba nam malo vremena i sve će doći na svoje mesto.

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.