Vaterpolisti Srbije večeras igraju četvrtfinale Svetske lige protiv Španije.

Srpska vaterpolo organizacija prihvatila je predlog protivnika da se susret igra sedam dana ranije od planiranog kalendara.
Zbog toga, Srbija je ostala bez četri igrača koja nastupaju u mađarskom prvenstvu!

Kao da je izostanak B. Mitrovića, Ranđelovića, Prlainovića (OSC) i S. Rašovića(Eger) mali problem, pa su se u Srbiji pojavili i novi.

Nemanja Stanojević je otkazao nastup zbog bolesti, a kao i u Budimpešti problem za Savića biće igrači na poziciji centra. I Duško Pijetlović i Nemanja Vico su roviti. Ipak, veća mogućnost je da će večeras zaigrati ovaj mlađi, jer Pijetlović ima povredu zgloba.

-Videćemo još ko će da igra, ima rovitih, načetih, povređenih… Ali, ovo je sada naš najbolji tim.Madjari su iskoristili svoje pravo, mi smo prihvatili predlog Španije da igramo sedam dana ranije i sada ispada da smo doneli odluku protiv nas. Ali šta je tu je. Znamo rivala, igrali smo u poslednje vreme nekoliko važnih utakmica sa lepim i tužnim ishodima. Oni će da igraju u svom stilu, brzo i agresivno i moramo da im odgovorimo, rekao je selektor.

Sa druge strane, prednost Španaca i nastupa igrača u domaćem prvenstvu vidljiva je i u ovom susretu.
David Martin u Beograd dolazi sa timom koji je trijumfovao nad Srbijom u januaru na Evropskom prvenstvu.

Konstantin Čabalov(RIA)
Ipak i trener i igrači veruju da imaju recept za protivnika.

Odbrana treba da bude da nivou iz poslednjeg meča u Budimpešti ali napad mora da bude bolji. Šutevi moraju da budu kvalitetniji i igra sa pred njihovim golom sa većom koncentracijom, rekao je Dušan Mandić.

Susret koji večeras počinje od 18 sati možete pratiti na našem portalu.

Pobednik ovog susreta 14. marta čeka susret polufinala.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.