Ovog meseca igraju se utakmice preliminarne faze takmičenja u Svetskoj ligi.

Datum odigravanja je 11. februar, a na rasporedu su četiri susreta.

Srbija je vodeća u grupi C nakon dve odigrane utakmice. Aktuelni pobednici ovog takmičenja će odmarati u tom terminu dok će se za konačan raspored boriti Hrvatska i Holandija.
Izabranici Ivice Tucaka će ugostiti Holandiju u Varaždinu i favoriti su u suretu koji sledi. Krajem godine zabeležili su poraz od Srbije, pa su trenutno drugi zbog bolje gol razlike od Holandije koja je takođe pretrpela poraz.

Svetska liga 2019/2020

Grupa C
Tim OU P+ N P- B DG PG GR
Srbija
2
2
0
0
6
27
18
+9
Hrvatska
1
0
0
1
0
11
15
-4
Holandija
1
0
0
1
0
7
12
-5

(*UO -ukupno odigranih, P+ -pobede, N -nerešene, P- -porazi, B – bodovi, DG – broj postignutih golova, PG – broj primljenih golova, GR – gol razlika)

Holandija – Srbija 7:12 (12.11.2019)
Srbija – Hrvatska 15:11 (29.12.2019)

Pored utakmice u grupi C, dobićemo konačan raspored i u ostalim grupama.
Na rasporedu su sledeći susreti:

Gruzija – Grčka (A grupa)
Francuska – Mađarska (B grupa)
Španija – Crna Gora (D grupa)

U grupi A Italija je prva sa 6 bodova, dok je Grčka na drugom mestu uz gol razliku -3. U susetu sa Gruzijom koja ima skor datih i primljenih golova -11, Grcima odgovara i nerešen rezultat!

Aktuelni prvaci Evrope, selekcija Mađarske prva je u grupi uz jedan odigran susret. Rusi su drugi sa jednom pobedom i porazom. Francuzi će se verovatno zadržati na trećem mestu nakon utakmice sa Mađarima.

Najzanimljiviji susret očekuje nas u grupi D gde će osvajači srebrene i bronzane medalje iz Budimpešte direktnim duelom odlučiti pobednika grupe! Španci će imati prednost domaće publike, ali Crna Gora je puna samopouzdanja nakon bronze u Budimpešti!

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.