Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je učešće za Tokio, ali cilj nije samo pojavljivanje!

-Samo ako odluče da naprave u svojoj glavi da je cilj zlato, onda možemo da pristupimo ozbiljnim pripremama, napornim treninzima, da se tome posvetimo do srži, rekao je selektor Savić nakon Prvenstva u Budimpešti!

Prvi treninzi za vaterpolo reprezentaciju Srbije mogu se očekivati krajem marta u Novom Sadu!

U tom terminu će selekcije koje nisu obezbedile nastup u Japanu igrati kvalifikacije, a srpska selekcija će da radi na što boljoj pripremi za Olimpijske Igre! Dve nedelje biće na raspolaganju Saviću i timu da predstave plan rada igračima za nastavak letnje sezone! Na rasporedu će biti i utakmica Svetske lige.

Selektor je izjavio da je u Budimpešti naučio važnu lekciju – Da trener nikad ne sme da prestane verovati u svoje igrače!

-Evo vam detalj. Nismo baš bili uspešni u uzimanju lopte iz plivanja. Protiv Italije, poslednja četvrtina u koju ulazimo sa igračem manje. Rekao sam im da, pošto sigurno nećemo osvojiti loptu, postave odbranu ispred gola. Onda Ćuk kao da mi je rekao: ‘Alo, debeli, sad ću da ti pokažem da mogu da osvojim loptu“.
I uspeo je, okrenuo se prema klupi, podigao pesnicu, pokazao da može. Pritom, Ćuk je flegma. I zato je pokazao svima da imamo iskru koja može da se razvije u potrebnu, neophodnu buktinju, izjavio je selektor.

Aleksandar Krjažev

Srbija jeste u hednikepu, kako kaže Dejan Savić, jer igrači igraju širom Evrope, a jako mali broj u Srbiji! Zato je bitno da pripreme u Novom Sadu budu na visokom nivou, kao i sve dosadašnje!
Srećno Delfini!

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.