U okviru priprema u Mađarskoj, vaterpolisti Srbije odigrali su utakmicu sa domaćinima povodom otvaranja bazena u Segedinu.

Srpski vaterpolisti su stigli u Mađarsku u sredu gde su nastavljene pripreme, a u subotu su imali i proveru protiv Mađara.

Izabranici Dejana Savića nisu dobro otvorili meč, pa su Mađari u prvoj četvrtini šest puta pogađali, dok su Delfini dali dva gola manje. Na pauzu između dva poluvremena, domaćini su otišli sa prednošću 8:6.

Madjarska – Srbija 10:13 (6:4, 2:2, 1:3, 1:4)

 • Bazen u Segedinu
 • Sudije: Kun i Putniković
 • Igrač više: Mađarska 12 (5), Srbija 8 (3)
 • Peterci: Madjarska 1 (0), Srbija 1 (1)
 • Mađarska: Levai, Anjal, Manherc 3, Zalanki 1, Nađi, Gajrfaš 3, Pol,
  Sedlmajer, Erdelji, Pastor, Mazei 1, Santa 1, Vogel, Burnian 1
  Selektor: Marc
 • Srbija: G.Pijetlović, Rašović, Dedović 1, Ranđelović 1, Ćuk 2, D.Pijetlović 1, Drašović 1, Subotić, Velkić, Filipović 1, Prlainović 3, S.MItrović 1, B.Mitrović, Vučinić 1
  Selektor: Savić
 • U drugom poluvremenu srpski vaterpolisti su zaigrali bolje, pa su u tom delu igre protivnici tek dva puta uspeli da matiraju srpske golmane, dok su Savićevi momci postigli sedam golova.
  Poslednja četvrtina utakmice donela je dosta nervoze u redovima domaćih igrača, propustili su četiri puta igrača više, a nisu realizovali ni peterac.

  ☝️🏐🇭🇺 A Modern Városok Programjában megvalósult, impozáns Tiszavirág Uszodában az olimpiai bajnok a második félidőben…

  Posted by waterpolo.hu on Субота, 20. фебруар 2021.

  Na kraju, Srbija je slavila protiv Mađarske u duelu koji nije imao rezultatski značaj, ali je dobra provera za Savića i vaterpoliste. Obe reprezentacije plasirale su se ranije na Olimpijske igre i čekaju današnju odluku o rasporedu po grupama.

  Dodaj komentar

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.