Pauza uzrokovana virusom Covid-19 ostavila je posledice na vaterpolo klubove. Posledice trpe i srpski igrači.

Početkom krize uzrokovane virusom, mađarski OSC najavio je svoj pad, nakon čega su bez ugovora ostala četiri srpska igrača. Usledile su reorganizacije i drugih mađarskih, ali i italijanskih klubova u kojima nastupaju najtrofejniji srpski sportisti.

Mađarska

Četvorica Delfina bili su prvotimci OSC-a, a nakon povlačenja glavnog sponzora, zajedno sa većinom saigrača bili su prinuđeni da traže novi klub.

Andrija Prlainović nije dugo tražio novu sredinu. Potpisao je ugovor sa francuskim Marseljom na tri godine.

Zimbio.com
Ova sezona je gotova i nema potrebe da čekam. Ugovor na tri sezone, posebno u mojim godinama, bio je važan faktor da se odlučim za ovu opciju, ali i želja da se pridružim klubu koji je pokazao velike ambicije, dobru organizaciju i koji raste iz godine u godinu. Nastupaju u Ligi šampiona, osvajali su Kup Evrope i sada žele da urade nešto više. Pored toga, živeću u Francuskoj, jednoj od najlepših zemalja, rekao je Prlainović za Vaterpolo vesti.
U pregovorima sa Marseljom bio je još jedan srpski igrač i povremeni reprezentativac, ali do saradnje nije došlo.
Nemanja Ubović se odlučio za Španiju u kojoj je već nastupao kao igrač Barselonete (2013 -2015) sa kojom je bio i prvak Evrope 2014. godine.
U kombinaciji su bili Marselj i Sabadelj. Odlučio sam da prihvatim ponudu Sabadelja. Igrao sam u Španiji, znam kakva je liga, zadovoljan sam – rekao je Ubović za Sportski Žurnal.

Branislav Mitrović i Sava Ranđelović će ipak ostati u Mađarskoj. Dvojica reprezentativaca i bivših igrača OSC-a, karijeru će nastaviti u Vašašu.

VSS
Razgovarali smo o planovima. Cilj je da naredne godine budemo među četiri najbolja tima u Mađarskoj. Tek nameravaju da se pojačaju, pominju su poznata imena iz Mađarske ali i neki strani igrači. Ipak treba da se sve sačeka – rekao je Mitrović Sportski Žurnal.
Da je i Sava Ranđelović na spisku Vašaša, klub je objavio na društvenim mrežama gde se pohvalio timom za narednu sezonu.

U velikom intervjuu za klupski sajt, Ranđelović je otkrio da je imao razgovore i sa drugim klubovima.

VSS

Imao sam još dve ponude, ali kada su me pozvali iz Vašaša, bio sam vrlo zadovoljan onim što su nudili. Naročito mi se dopalo to što su rekli da će praviti jak tim mladih, motivisanih igrača. Drago mi je što sam deo ovoga i igram u timu koji ima veoma veliku i bogatu prošlost.

U potrazi za novim klubom su i braća Rašović. Viktor je do krize korona virusa nastupao za Solnok koji sa klupe predvodi Živko Gocić, dok je Strahinja branio boje Egera.
U izjavi za Žurnal, Strahinja je rekao da mu je žao što napusta klub i grad u kojem je proveo skoro tri godine.
Bilo je priča da žele da igraju sa mlađim kategorijama i pitanje je sada hoće li uopšte da budu članovi Prve lige. Javili su mi da ipak ne ostajem u klubu. Žao mi je što se ovako završilo. Uživao sam u Egeru i u klubu i u gradu. Želim im sve najbolje u budućnosti, da se vrate na stare uspehe. Dolaziću kao turista, a ko zna, možda jednom ponovo kao igrač.

Italija

Kriza nije zaobišla ni italijanski Pro Reko! Tamo su već godinama kapiten Srbije, Filip Filipović i Dušan Mandić.
Filipović je dva puta pregovarao sa Rekom i potpisivao ugovore. Za trofejni klub je potpisao 2010, da bi dve godine kasnije klub prekinuo saradnju sa igračima zbog finansija. Filip se u Italiju vratio 2014, a sada je vreme za novu sredinu.

Zimbio.com
U razgovoru za Sportski Žurnal, kapiten Srbije kaže da bi voleo da zaigra u Španiji, ali kako još uvek rano govoriti o tome.
Poznato je da je Barseloneta ranije bila zainteresovana za jednog od najboljih igrača sveta, ali u narednom periodu znaće se gde će Filip da zaigra.

Dušan Mandić, će za razliku od Filipovića i narednu sezonu igrati u Italiji.

Zimbio.com
Sa klubom kojeg će od ove sezone predvoditi Gabriel Hernandez, Mandić je dogovorio saradnju na još godinu dana.
Dogovorili smo saradnju na godinu dana. Ostaje da se vidi kakav će biti plan, kalendar, a to ne zavisi samo od nas, ljudi iz sporta, rekao je Mandić.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.