U jeku Korona virusa, iz mađarskog vaterpola stiže vest da je OSC napustio glavni sponzor.

Bankrot kluba prouzrokovao je probleme igračima među kojima su i četiri reprezentativca Srbije.
Andrija Prlainović, Sava Ranđelović, Branislav Mitrović i Nemanja Ubović moraće da potraže novu sredinu.
OSC je u tekućoj sezoni bio jedan od boljih na evropskoj sceni, ali finansijska situacija u klubu nije bila sjajna.

U izjavi za Novosti, srpski reprezentativac Andrija Prlainović otkrio je da je igračima isplaćena polovina od ugovorom rečene sume.
Do sada su nam isplatili polovinu ugovora. Videćemo kako će se ovo završiti, jer je još sveže. Treba sačekati… Ipak, najvažnije da se ispune obaveze prema igračima i stručnom štabu. To je u ovom trenutku najbitnije, kaže Andrija koji je navikao na bankrote klubova u kojima je igrao.

Tri kluba – tri bankrota
Kao član Pro Reka 2012, pred početak Olimpijskih igara u Londonu, suočio se sa bankrotom kluba. Tada je italijanski Pro Reko je neočekivano raskinuo ugovore sa strancima. Nakon uspešne godine za Zvezdu koja je 2012/13 sa Prlainovićem i Ranđelovićem osvojila i Ligu šampiona, klub se na neki način raspao. Ove godine, OSC napušta sponzor, pa je i Prlainovićev, ali i ugovori svih igrača pod znakom pitanja.

Nije ovo prvi put. Nije ništa strašno. Dešava se u sportu. Nemamo kud. Pozvali su nas i samo saopštili da su se razišli sa glavnim sponzorom. Samo to znamo, ali nekako se čovek navikne na to. U ovom trenutku ne razmišljam o novom klubu… Prvo da se sve slegne, pa da vidim šta dalje , rekao je Prlainović.

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.