Vaterpolisti Srbije započinju odbranu titule osvojenu pre dve godine u Barseloni! Očekivanja od srpskih Delfina su, svakako, velika! Srbija je slavila u poslednja četiri šampionata starog kontinenta, a petim zlatom u nizu postavili bi neke nove standarde!

Do tog finalnog okršaja ima puno utakmica, prva je protiv Rusije, zatim Rumunije, a grupnu fazu završiće protiv Holandije.

Ono što je, po završetku žreba izjavio selektor Savić jeste da bi bilo bolje da u grupi imaju i nekog od jačih protivnika, ali šta je tu je!
Delfini su apsolutni favoriti u svojoj grupi, „nemaju“ pravo na kiks i već su viđeni učesnici završnice prvenstva. Kao i obično!

Sastav: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Trisetina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC), Stefan Mitrović ( Olimpijakos), Branislav Mitrović OSC.

Najuspešniji reprezentativni tim Srbije, od svog osamostaljenja 2006. godine osvojio je pet evropskih i dva svetska prvenstva. Tri puta su bili šampioni Svetskog kupa, dok su 11 puta bili najbolji u završnici Svetske lige u periodu 2006-2019, izuzimajući samo 2018.godinu.

U Budimpešti su, na Evropskom prvenstvu slavili 2014.godine. Bilo je to prvo veliko takmičenje na kojem su Delfini zaigrali bez dotadašnjeg kapitena i najboljeg vaterpoliste sveta, Vanje Udovičića, a sa Živkom Gocićem kao kapitenom. Mladi Sava Ranđelović, sada već standardan osvajač medalja, sjajno se snašao na bekovskoj poziciji zajedno sa Milanom Aleksićem i Nikolom Rađenom.

Beograd 2016

U zimskom terminu održavanja najveće evropske smotre, pre četiri godine, u Beogradu su slavili pred 11.000 gledalaca u finalu protiv Hrvatske u beogradskoj Areni. Slavili su i u januaru 2012, u Ajndhovenu. Tada su, u finalnom obračunu bili bolji od Crne Gore.

Sve to ide u prilog srpskim igračima koji su navikli naciju na najsjajnija odličja. Prošle godine, selektor Savić je odmarao standardne igrače na prvenstvu sveta u Južnoj Koreji, koje su Delfini okončali na petom mestu. Bila je potrebna ta pauza, taj presek kako igračima, tako i kultu reprezentacije koji je godinama viđen na najvišem postolju Olimpijskih Igara, ali su se kockice složile tek 2016. kada su krunisali karijere zlatom.

Rio 2016

Prvenstvo pred njima je uvod u nove Igre koje će se odigrati u Tokiju. I njima, ali i drugim reprezentacijama. Svi su željni pobeda i trofeja! Crna Gora od Malage 2008.godine čeka titulu sa jednog velikog takmičenja. Hrvati su uvek na korak do slavlja, ali ih zaustave Srbi! Aktuelni šampion sveta, reprezentacija Italije, kao i uvek jedan je od favorita. Španci su tu, ali i domaća selekcija. Mađari odavno nisu obradovali naciju zlatom uprkos svim ulaganjima države u vaterpolo kao najvažniji nacionalni sport. Srpski igrači mahom su članovi mađarskih klubova, poznaju se međusobno, kao i sa većinom protivnika…
Svako u Budimpeštu ide da igra, ali i da pobedi! Nema lakih protivnika! Sigurno je da je pred nama uzbudljivih 14 dana u najlepšoj igri na svetu!
Svi mi iz tima „Delfini.rs“ verujemo u Srbiju, u tim Dejana Savića! Zadužili su nas da im ukažemo potpuno poštovanje!

Budite uz Delfini.rs i navijajte za naše vaterpoliste!

Dodaj komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.