Vaterpolisti Srbije pobedom započeli odbranu titule evropskog prvaka!

Rusija je večeras u Dunav Areni u Budimpešti opravdala ulogu teškog protivnika Srbije. I jedni i drugi su, kao sa strahom šutali ka golu protivnika u prvim napadima, ali već nakon tri minuta igre semafor je počeo da broji golove! Vaterpolisti Rusije bili su igri do samog kraja meča, ali srpski Delfini su ipak pokazali ko je bolji i uveli meč u sigurnu završnicu.

Srbija – Rusija 13:9

  • bazen: Dunav Arena
  • sudije: Carlos Ortega(Španija), Robert Horvat (Slovačka)
  • Srbija: G. Pijetlović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 2, D. Pijetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 4, S. Mitrović, B. Mitrović. selektor: Savić
  • Rusija:Fedotov, Sučkov, Vasiljev, Derevijakin, Ašaev, Karkov, Merkulov, Nagaev, Bičkov, Kiseljev, Lisunov, Šepelev, Stašenko selektor:Jevstignjejev.

Prvi gol za Srbiju, ali i na utakmici uopšte postigao je kapiten Filip Filipović iz peterca. U nastavku su pogađali Mandić i Prlainović, dok je sa druge strane u završnici prvog dela bio siguran Merkulov.
Nastavili su Rusi borbu i u drugoj četvrtini, ali su Dušan Mandić i Andrija Prlainović održavali prednost evropskih prvaka.

U drugom poluvremenu došlo je do opuštanja u igri srpskih reprezentativaca što njihovi protivnici koriste za izjednačenje 7:7. Selektor Srbije, Dejan Savić reagovao je sa klupe, Delfini poslušali savete, sabrali redove i do kraja utakmice postigli još šest golova, uz dva primljena.

Andrija Prlainovć, foto: VSS

Najefikasniji u redovima pobednika bio je Andrija Prlainović koji je utakmicu završio sa tri isključenja. Uz njega, dva puta su bili precizni Ćuk i Filipović dok su po jedan gol dodali iskusni Aleksić i mlađani Dedović.

Naredni protivnik Srbije biće reprezentacija Rumunije koja je u prvom kolu poražena od Holadnije. Taj meč je na programu 16. januara, a prenos je na našem portalu.

Rezultati dana

Prvog dana takmičenja za džentlmene na 34. izdanju Evropskog prvenstva u Budimpešti, favoriti su bili sigurni.
Španija je do sada bila najuspešnija sa 23 postignuta gola u susretu sa Maltom.
Crna Gora je slavila protiv Slovačke dok su Hrvati bili sigurni u meču sa Nemačkom.

Rumunija – Holandija 8:9
Slovačka – Crna Gora 4:15
Malta – Španija 7:23
Nemačka – Hrvatska 9:17
Francuska – Gruzija 7:9
Srbija – Rusija 13:9

Do kraja dana preostala su dva susreta. Domaćin prvenstva, Mađarska odmeriće snage sa Turskom. Današnji program zatvara se susretom Italija – Grčka, a taj meč je na programu od 21 sat.

1 komentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.